In 2011 de werknemer in de driver’s seat

Altijd weer op zoek naar Blue Oceans kwam ik van de zomer het bedrijf Reflexo tegen. De waarde-innovatie die zij neerzetten is uitermate interessant. Zij bieden een Inkomens-, Extranet- en Serviceportaal aan. In deze portalen worden arbeidsvoorwaarden, HR-processen en financiën exact op elkaar afgestemd. Deze digitalisering betekent een duurzamer beleid bij organisaties die met efficiency en synergie besparingen realiseren. Voor de werknemer is het de oplossing altijd financieel inzicht te hebben en zelf actief invloed op zijn of haar benefits uit te kunnen oefenen.

 empowering

Nieuwe pensioenregelingen, veranderingen in arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid, employability, empowering van de werknemer en nieuwe arbeidsverhoudingen zijn maar een paar van de huidige ontwikkelingen. De werknemer is geen gewillige loonslaaf meer. De komende jaren zullen meer en meer werknemers het heft in eigen hand willen nemen. En daar komt nog bij, al is dat weer wat jaren geleden, dat het artikel “The war for talent” van McKinsey verscheen. De weer opkrabbelende economie zorgt ervoor dat de vraag naar toekomstig managementtalent toeneemt en het aanbod, als gevolg van demografische ontwikkelingen, afneemt. Hoe behoud je nu dit talent?

à la carte arbeidsvoorwaarden

Mensen zijn dé beslissende factor voor organisaties van de 21e eeuw. Investeren in talent is daarmee de beste garantie voor zakelijk rendement. Reflexo biedt met zijn innovatieve ‘portal based’ online omgevingen een goed medicijn tegen de war for talent. Het is gebruiksvriendelijk en interactief. Daarnaast werken ze nauw samen met de organisaties die met de inzet van deze tools deelstrategieën realiseren. Het is in feite een integraal inkomens- en benefitportal dat à la carte arbeidsvoorwaarden aanbiedt.

inkomenscoach

De enorme flexibiliteit en vrijheid die het de werknemers biedt is uitzonderlijk. Als organisatie is het een prima tool om talent mee binnen te halen en te behouden. Misschien zit je als werknemer helemaal niet te wachten op een benefit als bedrijfsfitness, maar wil je liever een inkomenscoach? Of in plaats van die leaseauto liever kunnen telewerken? Hiermee speelt het systeem duidelijk ook goed in op de groeiende behoefte van ‘Het Nieuwe Werken’. En sommige polissen van verzekeraars zullen je niet aanstaan of je hebt plannen eerder te stoppen met werken of juist veel later. Het kan allemaal inzichtelijk worden met de applicaties van Reflexo.

Deze waarde-innovatie zet de werknemer duidelijk in de driver’s seat en daarnaast biedt het de werkgever de mogelijkheid voor optimale HR-communicatie  en inzicht in alle personeelsdossiers. Mooie win-win situatie!

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: