Tips en Tricks voor optimale online exposure

Laatst ging ik bij een prospect langs die graag wilde dat ik zijn website bekeek en er een oordeel over zou vellen. Nu ben ik geen technische internet marketeer, maar ik weet wel hoe je je online via je website en Social Media een stuk aantrekkelijker en interessanter kan overkomen voor je klanten. Na ons gesprek heb ik hem een aantal tips en tricks gemaild die zijn site professioneler zal doen overkomen zodat hij een interessantere partij wordt voor zijn klanten. Wellicht zijn deze tips voor sommige lezers peanuts, maar bij hem ontbraken deze zaken en ik zie dit bij veel meer bedrijven. Hier enkele van de tips die hem heb gegeven:

– Zorg dat je website gedeeld kan worden via LinkedIn, Twitter, Facebook en Delicious (social bookmarking) en zet de gebruikelijke icons voor deze Social Media op je site.

– Plaats lovende quotes van klanten over je bedrijf op je site en toon de quotes dynamisch op het scherm, bijvoorbeeld als een balk onderin zoals je ook bij RTLZ ziet.

– Zet video’s op je site van de eigenaar van het bedrijf en laat hem een verhaal houden over zijn business waarin hij visie toont (Thought Leadership)

-Interview de eigenaar en film dit. Zet dit ‘’interview’’ op de site. Met de vooraf geoefende juiste vragen en antwoorden komt hij en dus ook het bedrijf over als een expert.

– Laat een businesscase tot leven komen via een video-opname. Dit is een goede manier voor een opdrachtgever om zich kosteloos te laten promoten op jouw site ( je zou natuurlijk ook voor kostendeling kunnen gaan). Hou het verhaal kort met blokken als: wat was de uitdaging, wat was de aanpak en welke oplossing is geboden.

– Plaats via Slideshare een PowerPoint bedrijfspresentatie op je LinkedIn profiel (low cost marketing en exposure).

Het gaat uiteindelijk om de samenhang van al deze tips, zij versterken elkaar  en zorgen voor een stevige online profilering. Meer weten over optimale on- en offline exposure? Ik hoor het graag.

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: